“BAKAN MUŞ ÇİFTÇİNİN SORUNLARINI DİNLEMEK YERİNE KAHVALTI YAPTI"

Okuduğunuz haber
SAYAN: ÖNLEM ALINMAZSA ÇİFTÇİ DEĞİL ÜLKE ZARAR GÖRÜR

KONUT FİYATLARI GEÇEN YILA GÖRE YÜZDE 198 ARTTI

Anasayfa   /    Ekonomi    /    SAYAN: ÖNLEM ALINMAZSA ÇİFTÇİ DEĞİL ÜLKE ZARAR GÖRÜR

SAYAN: ÖNLEM ALINMAZSA ÇİFTÇİ DEĞİL ÜLKE ZARAR GÖRÜR

Çorum’da bazı ayçiçeği üreticisi çiftçiler, Ticaret Borsası önünde eylem yaptı.

EKONOMİ      14 Eylül 2022 - 15:48     0

SAYAN: ÖNLEM ALINMAZSA ÇİFTÇİ DEĞİL ÜLKE ZARAR GÖRÜR

 

 

Devletin açıkladığı ayçiçeği alım fiyatının çok altında fiyatla verildiğini savunan Çorumlu ayçiçeği üreticileri, başta Ziraat Odası, Karadeniz Birlik ve Ticaret Borsası olmak üzere çiftçi kuruluşları ile iktidar milletvekillerine sert tepki gösterdiler.

 

Çiftçilerin eleştirileri üzerine Ticaret Borsası Meclis Başkan Yılmaz Kaya, Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Naki Özkubat ve Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, bazı ayçiçeği üreticileri ile görüştü.

 

SAYAN: VERİLEN FİYATLAR MALİYETİNİN ALTINDA

 

Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, borsa önünde yaptığı açıklamada, “Birlikler 11.7 lira ile alım yapılacağı kaydıyla bazı köylerde ayçiçeği üreticisiyle sözleşme yaptı. Ancak fiyatlar 9.5 liraya kadar çekilince çiftçi mağdur oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Tarım Bakan ve milletvekillerimiz çiftçimize sahip çıkmalı. Verilen fiyatlar maliyetin altında. Ayçiçeği üreticilerinin mağduriyeti giderilmeli. Bu yıl önlem alınmazsa üretici ayçiçeği ekimi yapmaz. İleride bunun zararını ülkemiz yaşar.”ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ