MURAT GÜNAY, AK PARTİ GENEL MERKEZİNE REST ÇEKTİ İDDİASI

Okuduğunuz haber
5.000 TL EMEKLİLERİ İKİYE BÖLDÜ

İŞTE, AK PARTİ’NİN ÇORUM'DA Kİ TEMAYÜL SONUCU

Anasayfa   /    Ekonomi    /    5.000 TL EMEKLİLERİ İKİYE BÖLDÜ

5.000 TL EMEKLİLERİ İKİYE BÖLDÜ

Emekliler her türlü yokluğa, sefalete, açlığa, hastalığa, maaş ve hastane kuyruğuna rağmen hayatlarını devam ettirmek için ilerleyen yaşlarına rağmen mücadele ediyorlar.

EKONOMİ      15 Ekim 2023 - 11:59     0

5.000 TL EMEKLİLERİ İKİYE BÖLDÜ

 

 

Çorum’da yaklaşık 70 bin emekli bulunuyor. Bunlar eş aile, hesapladığında yaklaşık 100-150 kişilik bir kitle Emekli maaşından geçiniyor. Hükümetin açıklamış olduğu Kasım ayında 5.000 TL ödeme kararı Çorum’da emekliler arasında 'sus payı' olarak değerlendirildi ve kabul görmedi.

 

Emeklilere Müjde gibi verilen 5.000 TL'nin devamında çalışan emeklilerin de bu haktan mahrum tutulmaları bardağı taşıran son damla oldu ve tepkilerin dozu daha da arttı.

 

Emekli camiasının bir kısmı hükümetin vereceği 5.000 TL'yi az da olsa müspet bulurken yüksek enflasyon ortamında bu rakamın adeta göstermelik ve su payı olduğu iddiasına katılanların sayısı oldukça fazla.

 

 Rota Çorum  olarak Çorum emeklilerine yönelik yaptığımız araştırmada emeklerin ne kadar sitemli olduklarını bir defa daha gözlenmedik.

 

Bakınız emekliler ne diyor?

 

Atatürk; “Emekli Devletin Aynadaki Kendi Görüntüsüdür”demiş. Aynadaki görüntü o ülkenin dünyadaki yerini, değerini, medeniyet seviyesini, refah düzeyini gösterir.  Nasıl  bir ülke olduğumuz, emeklinin halinden belli oluyor. Ne yazık ki Türk Emeklisi, yıllardan beri AB üyesi ülkelerdeki emeklilerin hayat standartlarının çok gerisinde kalmış, hayatını devam ettirmeye dermanı da kalmamıştır. Devlet aynadaki görüntüsünü beğeniyor mu diye soracak olursak;  olumlu cevap verebilecek bir yetkili bulabilir miyiz acaba.

 

Emekliler hastanelere  otel ücreti ödeme korkusuyla hastanelere gidemez olmuştur. Emeklilerden 30 yılı aşan hizmetleri için  hala dilekçe ile başvurulması istenilmektedir. Sayın yetkililer bütün bilgiler Sosyal Güvenlik Kurumunda vardır. Hak sahiplerinin hesabını çıkartıp, banka hesabına yatırmak zor mu gelmektedir de dilekçe ile başvuru istiyorsunuz. 

 

Hükümet özellikle memura verdikçe veriyor. Kesenin ağzını açtı ancak devlete yıllardır hizmet veren bizler komik rakamlarla yüksek enflasyon ortamında evde geçindirmek zorunda kalıyoruz.

 

 Buradan hükümet yetkililerine sesleniyoruz. Açlık sınırının altında maaş alan emekliye insanca yaşayacak bir geliri verememek   sizin vicdanlarınıza ağır gelmiyor mu? Yarın siz de bizim gibi olmayacak mısınız?  Mezardan önceki son durakta bizi perişan edenler yanımıza gelince yüzümüze nasıl bakacaksınız?…

 

Gerek devlet hizmetinde, gerekse özel sektörde uzun süren bir çalışma hayatından sonra emekliye ayrılan insan gelecek endişesi duymadan, ömrünün geri kalan kısmını huzurlu, mutlu, insanca yaşamayı hayal etmektedir. Bu emeklinin doğal hakkıdır.

 

 Biz de Avrupa'nın emeklisi gibi ömrümüzün son kısmını refah içerisinde geçirmek istiyoruz. Avrupa'nın emeklisi bizim Akdeniz-Ege sahillerinde  tatil yaparken bizim emeklimiz amele pazarında işe çıkıyor işte acı halimiz.

 

hükümet çalışan emekliye 5 bin lirayı bile fazla gördü .Zaten emeklinin ihtiyacı olmasa ikinci bir iş yapar mı? Önce bir parmak bal çaldı ardından onu da geri aldı.

 Ayrıca 5000 TL bu ülkeye 30-40 lira emek vermiş beli bükülmüş bir emeklinin bu yüksek enflasyonda ne ihtiyacını karşılayacak.

 

 Bu rakamı açıklayanlar ya ülke ekonomisinden haberi yok,  ya pazarın dilini bilmiyor,  ya da bir markete uğramıyor.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ