ERENLER’DEN EYLEM YAPAN ÇİFTÇİLERE DESTEK: ÇİFTÇİ AK PARTİ’YE SANDIKTA  HESABINI SORACAKTIR

Okuduğunuz haber
“BAKAN MUŞ ÇİFTÇİNİN SORUNLARINI DİNLEMEK YERİNE KAHVALTI YAPTI"

SAYAN: ÖNLEM ALINMAZSA ÇİFTÇİ DEĞİL ÜLKE ZARAR GÖRÜR

Anasayfa   /    Siyaset    /    “BAKAN MUŞ ÇİFTÇİNİN SORUNLARINI DİNLEMEK YERİNE KAHVALTI YAPTI"

“BAKAN MUŞ ÇİFTÇİNİN SORUNLARINI DİNLEMEK YERİNE KAHVALTI YAPTI"

EVA Partisi Çorum İl Başkanı Elvan Can Çabuk, Ayçiçeği alım fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulunurken Ticaret Bakanı Mehmet Muş'a göndermede bulundu.

SİYASET      14 Eylül 2022 - 14:57     0

“BAKAN MUŞ ÇİFTÇİNİN SORUNLARINI DİNLEMEK YERİNE KAHVALTI YAPTI

 

 

Elvan Can Çabuk, “Devletin en yetkili birimlerinden Ticaret Bakanı Sayın Mehmet Muş eylemin gerçekleştiği saatte ilimizde olmasına rağmen çiftçinin derdine derman olma ve çiftçinin sorunlarını dinlemek yerine kahvaltı yapmakla meşgul olmuştur” dedi.

Çabuk, “Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin, 13.09.2022 tarihinde Ayçiçek taban alım fiyatına yönelik yaptığı açıklamalar kafaları karıştırdı. TMO’nun faaliyet alanına girmediği için hükümet tarafından Ayçiçek alım fiyatı açıklanmazken Kirişçi, Ayçiçek alım fiyatını 12 TL üzerinden devam ettireceklerini açıkladı.Ancak Kirişçi’nin alımların hangi kurum üzerinden yapılacağına dair bir açıklama yapmaması Bakanlığın ayçiçeği konusundaki samimiyetsizliğini gözler önüne serdi” dedi.

İl Başkanı Elvan Can Çabuk, “Sayın Bakanın açıklaması üzerine mahsullerini satmak için Çorum Ticaret Borsası önüne gelen çiftçi büyük bir hayal kırıklığı ile karşılaştı.Bakan Kirişçi’nin ayçiçeği alım fiyatını 12 TL olarak açıklamasına rağmen 7-8 TL alınmak istendi. Ancak maliyet analizleri yapıldığı takdirde ayçiçenin üretici maliyetinin 15 TL olduğu aşikardır.Tarım konusunda yanlış politikalar izlenmesi sonucunda çiftçimiz mağdur bırakılmıştır. Bugün bunu bir kez daha gördük ki Çorum Ticaret Borsası önünde eyleme başlayan, Valilik önüne doğru traktörleri ile hareket eden ve Emniyet mensuplarının da hoşgörüsü ile Ticaret Borsası önünde eylemlerine devam eden çiftçimizin yanında iktidar partisi mensuplarından, hiç kimse çiftçimizin sesine kulak vermek için eylem yerine gelmediler.Eylemin başından sonuna kadar haklı olan çiftçimizin yanında Deva Partisi Çorum İl Başkanı olarak bizzat bulunarak onların haklı mücadelelerinde desteklerimizi esirgemeyeceğiz, mağduriyete yol açan konuyu ilimiz iktidar parti yetkilerine aktararak çiftçimize destek talebinde bulunduk” dedi.

Elvan Can Çabuk açıklamasında,”Devletin en yetkili birimlerinden Ticaret Bakanı Sayın Mehmet Muş eylemin gerçekleştiği saatte ilimizde olmasına rağmen çiftçinin derdine derman olma ve çiftçinin sorunlarını dinlemek yerine kahvaltı yapmakla meşgul olmuştur.‘’Köylü milletin efendisidir’’ diyen bir liderden ‘’beğenmiyorsan üretme’’ diyen bir lider ve devlet anlayışına karşıyız. Bugün Çorum’da yapılan eylem, ayçiçeği üreticisi ile ayçiçeği alan esnafı karşı karşıya getirmiş ve tamamen iktidarın yanlış politikaları sonucunda meydana gelmiştir.

Deva partisi her alanda olduğu gibi, Tarımla ilgili de çalışmaları hazırdır. Türkiye’deki tüm çiftçilerin sorunlarını dinleyerek, Tarım Eylem Planımız da yer verdiğimiz çiftçiliği kalkındırmanın 7 Deva’sı;

Çiftçiliği Kalkındırmanın 7 DEVA’sı
Tarımda ithalat yerine, içeride üretimi destekleyeceğiz.
Sözleşmeli tarımın yasal altyapısını güçlendirip, üretici-sanayici işbirliğini etkin hale getireceğiz.
Küçük üreticilerin pazarlama problemlerini çözeceğiz.
Tarımda özellikle ihtiyaç fazlası ürünlerde ihracatı destekleyecek, keyfi ihracat yasaklarına son vereceğiz.
Başta tohum olmak üzere tarım girdileri ve ürünlerde dışa bağımlılığı azaltacağız.
Üreticiler ürününü değerine satacak, emeğinin karşılığını alacak.
Tarım sigortası kapsamını genişleterek çiftçilerimizi risklere karşı daha iyi koruyacağız.” Dedi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ