CHP ÇORUM’DA EŞ BAŞKANLIK SİSTEMİNE Mİ GEÇTİ?

Okuduğunuz haber
DİMYAT’A PİRİNCE GİDERKEN EVDEKİ BULGURDAN MI OLMAK İSTEMİYOR?

GÜNÜN FIKRASI ÜMİT ER’DEN GELDİ: BİRLEŞİP GÜÇ BİRLİĞİ YAPMALIYIZ

Anasayfa   /    Siyaset    /    DİMYAT’A PİRİNCE GİDERKEN EVDEKİ BULGURDAN MI OLMAK İSTEMİYOR?

DİMYAT’A PİRİNCE GİDERKEN EVDEKİ BULGURDAN MI OLMAK İSTEMİYOR?

AK Parti’de il başkanlarının milletvekilliği aday adaylığı için istifa süreci başladı. Ay sonuna kadar Genel Merkez’in onayını alarak 30’a yakın il başkanının aday adaylığı için görevlerinden istifa etmesi bekleniyor.

SİYASET      14 Ocak 2023 - 12:37     0

DİMYAT’A PİRİNCE GİDERKEN EVDEKİ BULGURDAN MI OLMAK İSTEMİYOR?

 

 

Bununla birlikte, AK Parti’de milletvekili aday adayı olmak isteyen il başkanlarının istifa etme süreci başladı.

Aksaray AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Aydın AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen ve Düzce AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin aday adaylığı için istifa eden ilk il başkanları oldular. 

Bu kapsamda ocak ayı sonuna kadar 25-30 civarında il başkanının istifalarını açıklayacağı belirtiliyor.

AK Parti’de İl başkanlarının milletvekilliği aday adaylığı süreci ise şu şekilde gelişiyor.  Milletvekilliğine aday olacak il başkanlarını genel merkez belirlliyor, genel merkezin milletvekkilliğine aday olmasını istediği il başkanlarından istifa etmelerini isteniyor.

Rota Çorum’un AK Parti Genel Merkezi kaynaklarından edindiği bilgilere göre AK Parti Çorum İl başkanı Yusuf Ahlatcı’dan milletvekilliği aday adaylığı için yeşil ışık yakılmadı.


AHLATCI: HENÜZ BENDEN İSTİFA İSTENMEDİ

AK Parti İl başkanı Yusuf Ahlatcı’dan bugüne kadar AK Parti Genel Merkezi Yusuf Ahlatcı’dan istifasını istenmedi. 

Konu hakkında Yusuf Ahlatcı’dan edindiğimiz bilgilere göre Ahlatcı’da kendisine genel merkez tarafından herhangi bir istifa istenmediğini doğruladı.

Bu da Rota Çorum’un Yusuf Ahlatcı’nın AK Parti Genel Merkezi tarafından  2023 yılında yapılacak genel seçiminde milletvekilliğine aday adayı gösterilmeyeceği tezini destekliyor.

İL BAŞKANLIĞINDAN OLMA RİSKİ VAR

Öte yandan Yusuf Ahlatcı’nın kendisinin il başkanlığından istifa edip milletvekili aday adayı olmayacağı öğrenildi.

Zira,  il başkanlığından istifa edip aday adayı olursa, il başkanlığı koltuğunu kaybedecek. Yani, Ahlatcı, Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak istemiyecektir.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ