BAŞKAN YALÇIN’A 3 HAFTA STADA GİRMEME CEZASI

Okuduğunuz haber
MURAT GÜNAY, BU NEYİN ZAFERİDİR, 1 MİLLETVEKİLİ 40 BİN OY NEREYE GİTTİ?

BU FOTOĞRAF REKTÖR OLACAK ŞAHSIN REFERANSIDIR!

Anasayfa   /    Siyaset    /    MURAT GÜNAY, BU NEYİN ZAFERİDİR, 1 MİLLETVEKİLİ 40 BİN OY NEREYE GİTTİ?

MURAT GÜNAY, BU NEYİN ZAFERİDİR, 1 MİLLETVEKİLİ 40 BİN OY NEREYE GİTTİ?

AK Parti İl Başkanı  Murat Günay, 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın % 52,18 oyla tekrar seçilerek 13. Cumhurbaşkanı olmasından dolayı Çorum halkına, teşkilatlara, gönüllülere teşekkürlerini iletip 28 Mayıs Seçimlerinin değerlendirmesini yaptı.

SİYASET      01 Haziran 2023 - 11:04     0

MURAT GÜNAY, BU NEYİN ZAFERİDİR, 1 MİLLETVEKİLİ 40 BİN OY NEREYE GİTTİ?

 

Murat Günay yaptığı açıklamada, “28 Mayıs seçimleri bu haliyle sadece Ak Parti’nin, sadece Cumhur ittifakının değil, Cumhurbaşkanımızın da ifade etmiş olduğu gibi tüm milletimizin, bütün Türkiye’nin, 85 milyonun zaferidir” dedi.

Lakin, aynı Murat Günay, AK Parti il başkanı sıfatıyla  Çorum’da kaybettiği oylardan ve düşen milletvekili sayısınında hiç bahsetmemesi dikkat çekti.     

KAYBEDİLEN OYLAR NEYİN ZAFERİDİR?

AK Parti’nin Çorum’da ilk defa oyu düşerken, bu düşüş haliyle milletvekili sayısına yansıdı.

Bugüne kadar AK Parti iktidarı döneminde CHP 1 Milletvekili alırken diğer milletvekillerinin tümünü AK Parti hanesine yazdırıyordu.

Çorum, 5 milletvekili çıkardığı dönemlerde 4 milletvekilini hiç zorlanmadan alırken, bu sayı Çorum için 4’e düştüğünde de, 3’üne AK Parti adeta abone olmuştu.

AK PARTİ ÇEVRE İLLERDE MİLLETVEKİİ SAYISINI KORURKEN ÇORUM’DA DÜŞTÜ

Ancak  Murat Günay’ın il başkanlığı yaptığı 14 Mayıs milletvekilliği seçimlerinde AK Parti’nin milletvekili sayısının 3’den 2’ye düşmesi dikkat çekti. Yine, çevre illerde  AK Parti’nin Milletvekili sayısını koruması Çorum’a ise düşmesi,  Murat Günay’ın  bu başarısızlığını gözler önüne seriyor.

SEÇİMLERDE SAHADA GÖRÜNMEDİ

Ak Parti Çorum İl başkanı Murat Günay, 14 Mayıs Genel seçimleri öncesi ve yine 28 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimlerinde sahada çok görünmemesi  nedeniyle  eleştirilirken, AK Parti Genel Merkezi’nin, bu başarısızlıkla bağlantılı olarak, Çorum İl yönetimi ile ilgili bir tasarrufu olacağı öngörülüyor.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ