SP MERKEZ İLÇE’DE YENİDEN FATİH YILDIRAN

Okuduğunuz haber
YAĞ FİYATLARINA NELER OLUYOR?

ŞEKERİNDE TADI KAÇTI -YÜZDE 25 ZAM GELDİ

Anasayfa   /    Gündem    /    YAĞ FİYATLARINA NELER OLUYOR?

YAĞ FİYATLARINA NELER OLUYOR?

Çorum’da birçok markette sıvı yağ fiyatlarına 1 günde 8 TL birden zam gelmesi vatandaşı şaşkınlığa uğrattı. Vatandaş “yağ fiyatlarına ne oluyor?” sorusunu bir kez daha sordu.

GÜNDEM      16 Kasim 2021 - 08:03     0

YAĞ FİYATLARINA NELER OLUYOR?

Ülke genelinde olduğu gibi Çorum’da de birçok ürüne son zamanlarda ciddi oranda zamlar yansıdı. Bu zamlardan en çok etkilen ürünler arasında sıvı yağ geliyor. Geçen hafta bazı zincir marketlerde 5 litresi 74 TL’den satışa sunulan sıvı yağlar, bu hafta 8 TL’lik zam ile birlikte 82 TL’ye yükseldi. Diğer marketlerde satılan değişik markaların 5 litrelik yağları ise 80-85 TL’den 100 ile 105 TL arasında satılmaya başlandı.
Son gelen zamların ardından vatandaşlar büyük bir şaşkınlık yaşarken, “Devletin artan fiyatlar nedeni ile marketlere yazdığı cezaları, bu marketler geri vatandaştan mı çıkartıyor?, Devletimiz yeni bir denetleme yaparak, eğer keyfi bir artış varsa bu marketlere yeniden cezalar vermesi gerekiyor. Biz bir gün aldığımız ürünü, sonra ki gün aynı fiyattan alamıyorsak bir sıkıntı vardır. Markaların çoğu zaman zaman fiyat artışlarının yerine gramaj düşürerek gizli zamlar yapmayı da ihmal etmiyor. Tüm yetkili kurumlarımızı bu konuda gerekli denetimleri yapmaya davet ediyoruz.” dediler.
STOK TEHLİKESİ
Zamlar ile birlikte yağ stokları hızla tükeniyor. Arz- talep dengesine bağlı olarak firmalar yeni zamlar yapıyor.
Artan fiyatların ardından vatandaşlar cebinde ki para ile yağ alıp en azından gelecek yeni zamlardan önce tedbirini almaya çalışıyor. Bazı marketlerde yağların kısa sürede tükendiği ve vatandaşın buralarda yağ bulmakta zorlandığı iddia ediliyor.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ