YAĞ FİYATLARINA NELER OLUYOR?

Okuduğunuz haber
ŞEKERİNDE TADI KAÇTI -YÜZDE 25 ZAM GELDİ

Çorum'un bir aylık içme suyu kaldı

Anasayfa   /    Gündem    /    ŞEKERİNDE TADI KAÇTI -YÜZDE 25 ZAM GELDİ

ŞEKERİNDE TADI KAÇTI -YÜZDE 25 ZAM GELDİ

Şeker fiyatları ve arzına yönelik tartışmalar yaşanırken Türkşeker, şekerin fiyatına yüzde 25 zam yaptı.

GÜNDEM      16 Kasim 2021 - 08:04     0

ŞEKERİNDE TADI KAÇTI -YÜZDE 25 ZAM GELDİ

Türkşeker'in resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, KDV hariç kilogramı 3,93 TL'den satılan kristal şeker fiyatı 4,91 TL oldu. Kristal şekerin KDV dahil fiyatı ise 5,30 olarak belirlendi.

Böylece, kristal şekerin 50 kilogramlık çuval fiyatı da 212 TL'den 265,28 TL'ye çıktı.

'2020-21 ÜRETİM DÖNEMİNDE REKOR KIRDIK' DENİLMİŞTİ
Türkşeker, piyasada şeker bulunamadığı iddialarına ilişkin bugün yaptığı açıklamada "TÜRKŞEKER, 2020-2021 üretim döneminde birçok fabrikasında tüm zamanların rekorunu kırmıştır. 2021-2022 yılı üretim döneminde TÜRKŞEKER, yaklaşık 400 bin ton şeker üretmiş olup, bu miktar kooperatif ve özel sektör fabrikalarının üretimiyle birlikte toplamda 1 milyon 150 bin ton civarındadır. Çeşitli basın organlarında şekerde arz problemi olduğuna dair iddialar doğru değildir. Herhangi bir arz problemi bulunmamaktadır. Piyasada bazı firmaların fiyatları yükselterek ürün satmalarından dolayı böyle bir ortam oluşmuştur" denilmişti.

10 ŞEKER FABRİKASI ÖZELLEŞTİRİLMİŞTİ
2018 yılında yapılan özelleştirme ihaleleri ile Türkşeker'in bünyesindeki 10 şeker fabrikası özelleştirilirken, geriye kalan 15 şeker fabrikası ile makine fabrikaları ise özelleştirme kapsamından çıkarılarak, Varlık Fonuna devredilmişti.

Varlık Fonu'na devredilen Türkşeker'in hangi bakanlığa bağlanacağı belli olmadığı için Yönetim Kurulu oluşturulamamıştı. Yönetim Kurulu oluşturulamadığı için de şeker fiyatlarına zam yapılamıyordu.

Şekere zam yapılmadığı için de artan maliyetlerden dolayı fabrikalar şeker satışlarını durdurma noktasına getirmişti. Türkşeker'in geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlanmasıyla birlikte şirket Yönetim Kurulu oluşturularak, şeker fiyatları da yeniden belirlendi

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ