Çorum'un bir aylık içme suyu kaldı

Okuduğunuz haber
SAĞLIK SİSTEMİ TOPLUM SAĞLI İÇİN RİSK OLUŞTURUYOR

KAYIP GENÇ ELEKTRİK ÇARPMASI SONUCU VEFAT ETMİŞ

Anasayfa   /    SAĞLIK    /    Sağlık sistemi toplum sağlı için risk oluşturuyor

Sağlık sistemi toplum sağlı için risk oluşturuyor

-KESK Çorum Şubeler Platformu adına SES Şube Başkanı Süleyman Değirmenci, Piyasacı, özelleştirmeci, sağlık çalışanlarının yaşam ve çalışma koşullarını görmeyen sağlık sisteminin iflas ettiğini belirterek, ‘AKP’nin savunuculuğunu yaptığı ve uyguladığı sağlık sistemi toplum sağlığı için önemli bir risk halini almıştır. Artık bu sistemin yürütülmesi olanaksızdır”dedi.

SAĞLIK      16 Kasim 2021 - 14:54     0

Sağlık sistemi toplum sağlı için risk oluşturuyor

 

Eğitim Sen Şube binasında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan SES Şube Başkanı Süleyman Değirmenci, Korona virüsü salgını mevcut sağlık sisteminin, toplum sağlığını korumak bir yana toplumun sağlığını riske attığını, halkı salgınlardan bulaşıcı ve kronik hastalıklardan, korumadığını çok açık bir şekilde ortaya çıkardığını ifade etti.

En kısa sürede toplumcu bir sağlık sistemine geçme zorunluluğumuzun bulunduğuna dikkat çeken SES Şube Başkanı Süleyman Değirmenci, Sağlık çalışanları ve hekimlerin ülkenin dört bir yanından “Mesleğimizi yapamıyoruz”, “Nefes alamıyoruz”, “Geçinemiyoruz” dediğini, her gün kamudan hekim istifalarının TTB’ye ulaşmaya devam ettiğine dikkat çekti.

 

“ARTIK BU SİSTEMİN YÜRÜTÜLMESİ OLANAKSIZDIR”

 

KESK Çorum Şubeler Platformu olarak dayanışmaya ve birlikte mücadeleye olan inançlarıyla Türk Tabipler Birliği ile omuz omuza olduklarını ifade eden Değirmenci, ‘Halkın sağlığını tehlikeye atan bu sağlık sisteminin yürütücüleri, özel sağlık işletmeleri ve sermaye sahiplerini korumaya yönelik politikalara gelince hiçbir sınır tanımıyor. Salgın döneminde dahi iktidar bu anlayışından vazgeçmedi. Tam tersine her gün yüzlerce insanımız yaşamını yitirirken, onlar sağlık sistemlerinin, şehir hastanelerinin güzellemeleriyle günlerini geçirdiler. Oysa çok açık bir şekilde gerçek ortaya çıkmış, AKP’nin savunuculuğunu yaptığı ve uyguladığı sağlık sistemi toplum sağlığı için önemli bir risk halini almıştır. Artık bu sistemin yürütülmesi olanaksızdır.

En kısa sürede toplumcu bir sağlık sistemine geçme zorunluluğumuz bulunmaktadır” dedi.

 

“MESLEĞİMİZİ YAPAMIYORUZ,NEFES ALAMIYORUZ, GEÇİNEMİYORUZ”

 

 

 

Salgın dönemi bu ülkede hekimlerin ve sağlık çalışanlarının ne kadar değersizleştirildiğini de ortaya çıkardığını aktaran, Süleyman Değirmenci,  Hekimler, salgın döneminde adeta can derdine düşmüşken, ama bu tehlikeye karşın canla başla çalışırken, aynı zamanda işsizlikle, işten atılmalarla, yoksullukla karşı karşıya bıraktığını vurguladı.

 

Değirmenci, Salgın döneminde özel hastanelerde hekimler işten çıkarılırken, ücretlerini almazken Sağlık Bakanlığının göstermelik kararlar dışında tepkisiz kaldığına değinerek,  “Kamu hastanelerinde de salgın döneminde işten atmaların devam ettiğine, mezun hekimlerin işe başlatılmadığına şahit olduk, giderek yoksullaşmayı gün gün yaşadık.

Sağlık çalışanları ve hekimler ülkenin dört bir yanından “Mesleğimizi yapamıyoruz”, “Nefes alamıyoruz”, “Geçinemiyoruz” diyor. Her gün kamudan hekim istifaları TTB’ye ulaşmaya devam ediyor. Türk Tabipleri Birliği’nin verdiği “İyi Hal Belgesi” sayılarına göre yaptığımız değerlendirmede ciddi bir yurtdışı göçü varken, çareyi 10 dakika içerisinde iki hasta randevusu vermede gören bir sağlık sistemi artık iflas etmiş demektir.

Hekimler ; ” Daha önce tarihimizde de örnekleri olduğu gibi, kazanımlarımızı örgütlü mücadele ile alacağız. Bugün, iktidarın istifaları ve göçleri durdurmaya yönelik hiçbir adımı yokken; biz hekimlere “Bu topraklarda hekimlik yapmak için umut var, birlikte önlüğümüzün beyazına sahip çıkıyoruz, karanlığı birlikte aydınlatacağız ve artık söz bizim” diyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ