Çin işkencesi gibi: Teker teker istifa ediyorlar

Okuduğunuz haber
HASTANEDE BULUNAMAYAN SEZİKLİ, AFRİKA'DA ORTAYA ÇIKTI

Özdağ'dan Çorum'da 2 kişinin öldüğü çatışma hakkında imalı mesaj

Anasayfa   /    SAĞLIK    /    Hastanede bulunamayan Sezikli, Afrika'da ortaya çıktı

Hastanede bulunamayan Sezikli, Afrika'da ortaya çıktı

Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve iki başhekim yardımcısı izin almadan Mali’ye gitti. Olay, hastaneye ameliyat malzemesi alacak imza yetkilisi bulunamayınca ortaya çıktı.

SAĞLIK      21 Agustos 2021 - 12:37     0

Hastanede bulunamayan Sezikli, Afrika'da ortaya çıktı

 

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mesut Sezikli hakkında izinsiz yurt dışına giderek görev yerini terk etmekten soruşturma başlatıldı.

RESMİ İZİN OLMADAN MALİ’YE GİTTİLER

Olay, hastanede 30 Temmuz tarihinde ameliyat olması gereken bir hasta için alınması gereken malzemenin başhekim ya da yardımcılarının imzası ile alınacak olması üzerine ortaya çıktı. Malzeme alımına imza atacak yetkili bulunamaması nedeniyle durum, İl Sağlık Müdürlüğü’ne bildirildi. Bunun üzerine İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. İhsan Demirbaş hastaneye gelerek durum tespiti yaptı. Yapılan incelemeler sonrası Başhekim Prof. Dr. Mesut Sezikli ve başhekim yardımcıları Uzm. Dr. Mehmet Yalvaç ile Opr. Dr. Alper Gökbel’in izinsiz şekilde bir yardım kuruluşu ile Afrika ülkelerinden Mali’ye gittikleri belirlendi. Öte yandan, başhekim Mesut Sezikli ve başhekim yardımcılarının maaşlarından ve döner sermaye ödeneklerinden kesinti olmaması için resmi izin olmaksızın yurt dışına çıkmış olabilecekleri iddia edildi.

SORUŞTURMA AÇILDI

Başhekim Mesut Sezikli ve başhekim yardımcıları Uzm. Dr. Mehmet Yalvaç ile Opr. Dr. Alper Gökbel’in izinsiz Afrika ülkelerinden Mali’ye gittiklerinin ortaya çıkması sonrası Çorum İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı tarafından soruşturma izni verildi. Soruşturmada İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Arif Pilgir’i de muhakkik olarak görevlendirildi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ