OSMANCIK YOLUNU YAPAN MÜTEAHHİTE SERT ÇIKTI: VATANDAŞA EZİYET ÇEKTİRMEYİN

Okuduğunuz haber
ÖĞRENCİ SERVİS ÜCRETLERİNE ZAM!

KALE ÇEVRESİ İÇİN TARİHİ GÜN

Anasayfa   /    Ekonomi    /    ÖĞRENCİ SERVİS ÜCRETLERİNE ZAM!

ÖĞRENCİ SERVİS ÜCRETLERİNE ZAM!

Çorum’da 2022-2023 eğitim-öğretim yılı öğrenci servis araçlarının yeni ücret tarifesi belli oldu.

EKONOMİ      07 Eylül 2022 - 16:57     0

ÖĞRENCİ SERVİS ÜCRETLERİNE ZAM!

 

 

Çorum’da 2022-2023 eğitim-öğretim yılı öğrenci servis araçlarının yeni ücret tarifesi belli oldu.

Konu hakkında açıklamada bulunan Çorum Taksiciler, Minibüsçüler ve Servisçiler Odası  Başkanı Mehmet Gayretli, yeni tarifeye göre okul servislerinde 0-3 km’ye kadar 400 TL, 3-6 km’ye kadar 450 TL ve 6-9 km’ye kadar ise 500 TL ücret belirlendiğini söyledi.

Yeni tarifenin tüm oda üyesi esnafına hayırlı ve uğurlu olmasını temenni eden Mehmet

Gayretli, ayrıca zamlı tarifenin artan akaryakıt, sigorta ve asgari ücret artışlarından kaynaklı olduğunu kaydetti.

 

Oda Başkanı Gayretli, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

 

“Yaşadığımız 20 aylık pandemi süreci sonrası, servisçi esnafımız hiçbir kazanç elde

edememiş olup, üstüne borçları katlanmış olarak geçen sezon başladığımız hizmetimizde ise yüksek oranda akaryakıt artışları karşısında sezonu yine zararla kapatmıştır. Esnafımızın ayakta kalabilmesi, ticaretini yürütebilmesi ve geçimini temin edebilmesi için yapabilecek hiçbir imkan kalmamıştır.

Geçen sezondan bugüne akaryakıt litre fiyatı 6 TL’lerden 30 TL’leri görmüş ve şu an için 25 TL’lerde seyretmekte olup, nerde duracağını ise kestirememekteyiz.

Akaryakıta gelen 3-4 kat artış, işçilik maliyeti olarak asgari ücretin 2 bin 800 TL’den 5 bin 500 TL’ye yükselmesi ve araç sigortalarının 2 bin TL’den 5 bin 800 TL’ye kadar yükselmesi karşısında ana gider olan bu üç kalem ile beraberinde sanayi, bakım, vb. tüm giderler % 200- 300 artış göstermiştir.Velilerimizin de içinde bulundukları  

velilerimizi ve halkımızı da düşünmek zorundayız. Bu şartlar dahilinde elimizden geldiğince ayakta kalabilecek şekilde çevre illerden daha düşük rakamlarla hizmet vermekteyiz. Esnafımızda bu şartlarda zorluklarla mücadele etmektedir. Bu nedenlerden dolayı zorunlu olarak fiyat güncellemesi yapılmış olup, limitini ise en alt seviyede tutmaya çalıştık. Halkımızdan ve saygıdeğer velilerimizin anlayışına sığınıyoruz.”

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ