KESK: Sefalet ücretini kabul etmiyoruz

Okuduğunuz haber
AİLE HEKİMLERİ GREVİ İÇİN TABİP ODASI AÇIKLAMA YAPTI

"Afgan kadınların emperyalist pazarlığa konu edilmesine son verilmeli"

Anasayfa   /    SAĞLIK    /    Aile hekimleri grevi için Tabip Odası açıklama yaptı

Aile hekimleri grevi için Tabip Odası açıklama yaptı

Aile hekimleri için çıkarılan yeni yönetmeliğe karşı olarak, aralarında Çorum’un da bulunduğu 29 tabip odası ve hekim birliği ortak bir açıklama yayınladı.

SAĞLIK      17 Agustos 2021 - 18:14     0

Aile hekimleri grevi için  Tabip Odası açıklama yaptı

 

Açıklamada ”Pandemide ağır iş yükü olmasına rağmen, bu durumu başarıyla ve fedakarlıkla omuzlayan Aile Hekimlerimiz için çıkarılan yeni yönetmelik ; iş yükünü daha da artırmış, tüm moralleri bozmuştur. Pandemi döneminde özveriyle çalışan Aile Hekimlerimiz için hazırlanan yeni sözleşme ve ödeme yönetmeliği, bu fedakarlığa yakışmadığından, ivedilikle geri çekilmelidir” denildi.

Konu hakkında açıklama yapan Çorum Tabip Odası Başkanı Dr. Mustafa Azak; ”Aile Hekimliği için çıkarılan yeni sözleşme ve ödeme yönetmeliği uygulanabilirliğinin olmaması ve büyük aksaklıklar içermesi nedeniyle tüm aile hekimleri tarafından tepkiyle karşılanmıştır. 1 günlük iş bırakma eylemi ile tüm yurtta aile hekimlerince bu tepkinin ne kadar fazla olduğu gösterilmiştir. El birliği ile pandemiyle mücadele edilen bu dönemde çalışma şevkini kıran bu yönetmeliğin daha fazla özenle hazırlanması gerekirdi. Aile hekimliği hizmetlerini ölçüsüz bir şekilde artıran, gösterilen başarılı çalışmalara da sekte vuracak olan ve hekimler arasında ceza yönetmeliği olarak görülen bu yönetmelik yeniden değerlendirilmelidir. Aile hekimlerinin gelir kaybının olmadığı ve iş yükünün artmadığı şekilde; daha makul, daha mantıklı ve uygulanabilir yeni bir yönetmeliğin çıkarılmasını bekliyoruz.” dedi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ