ONKOLOJİ MERKEZİ'NİN İKİNCİ KISMI İHALE EDİLDİ

Okuduğunuz haber
KARAMAN KENDİNİ SAVUNDU:ARKADAŞLARIMIN BİRÇOĞU ALEVİYDİ

SP MERKEZ İLÇE’DE YENİDEN FATİH YILDIRAN

Anasayfa   /    Gündem    /    KARAMAN KENDİNİ SAVUNDU:ARKADAŞLARIMIN BİRÇOĞU ALEVİYDİ

KARAMAN KENDİNİ SAVUNDU:ARKADAŞLARIMIN BİRÇOĞU ALEVİYDİ

Yeni Şafak yazarı ilahiyatçı Hayrettin Karaman'ın kendisine ait sitesinde, gelen bir soru üzerine kendisini Çorum'da ki arkadaşların birçoğunun Alevi olduğunu ileri sürerek savundu.

GÜNDEM      10 Kasim 2021 - 11:50     0

KARAMAN KENDİNİ SAVUNDU:ARKADAŞLARIMIN BİRÇOĞU ALEVİYDİ

Hayrettin Karaman, aleviler hakkındaki küçük düşürücü açıklamalarından sonra bugünkiü Yeni Şafak gazetesindeki köşesinde, “Birliğimizin düşmanları" başlıklı bir yazıyla kendisini savundu.

Kendisine tepki gösterenleri "vicdanları kör olmuş fitne-fesat taifesi" diye hedef alıp internet sitesindeki yanıtının "çarpıtıldığını" öne süren Karaman, çarpıtmanın nasıl yapıldığına dair bir açıklama yapmaktan kaçındığı dikkat çekti.

“ARKADAŞLARIMIN BİRÇOĞU ALEVİYDİ”

Karaman, bunun yerine çocukluğu ve gençliğinde Alevi aile çocuklarıyla yaptığı arkadaşlıklardan bahsetti.

Çocukluğunu ve ilk gençliğini Çorum'da yaşadığını belirten Karaman "Arkadaşlarımın birçoğu, ortak kültürümüzün Alevî rengine mensup aile çocukları idi. Yaramazlıkları da beraber yapardık, teravihe de beraber gider, çocukluk idraki içinde eğlenceli bir ibadet olan bu namazı birlikte kılardık. Dinî bayramlar hepimizin bayramı idi, büyüklerimiz Sünnî’si, Alevî’si bayram namazını birlikte kılar, ayrım gözetmeden bayramlaşırlardı. Büyüklerimizin şuurlarının derinliklerinde bir ayrım belki vardı, daha çok kız alıp vermede bu ayrımın su üstüne çıktığı da olurdu, ama yine de dile getirilen başka bahaneler olurdu" ifadelerini kullandı.

"Ben çocukluk ve ilk gençliğimi aynı dinin mensupları, bir bütünün ayrılmaz parçaları olarak birlikte yaşadığım Alevî kardeşlerimle paylaştığımız duyguların hasretini çekiyorum" diye Karaman, "Köprünün altından akan sular bu duyguları alıp götüremez. Yeter ki, liderler, âlimler, ârifler, aydınlar, eğitimciler akıllarını başlarına dersin, küçük hesaplar peşinde büyük değerleri heba etme gafletinden vazgeçsin ve oyuna gelmesinler!" dedi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ