"Kadınlarımız modern Çağdaş Türkiye'nin oluşmasında söz sahibi olmuşlardır"

Okuduğunuz haber
HİTÜ’DEN ŞİMŞEK SAVUNMASI: ZATEN BÖLÜM PASİF
Anasayfa   /    Eğitim    /    HİTÜ’den Şimşek savunması: Zaten bölüm pasif

HİTÜ’den Şimşek savunması: Zaten bölüm pasif

Çorum Hitit Üniversitesi Rektörlüğü, dört ayrı fakültede dekan vekili atanması tartışmaya neden olan ilahiyat profesörü ve rektör yardımcısı Halil İbrahim Şimşek’in herhangi bir ek ücret almadığını ve atamaların mevzuata uygun olduğunu açıkladı. Açıklamada Şimşek'in vekil dekan atandığı son bölüm olan mimarlık bölümünde de zaten hiç öğretim üyesi bulunmadığı belirtildi.

EĞİTİM      08 Mart 2021 - 13:01     0

HİTÜ’den Şimşek savunması: Zaten bölüm pasif

 

Çorum Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Halil İbrahim Şimşek’in dört ayrı fakülteye dekan vekili olarak atanması ile ilgili açıklama yapan rektörlük, atamaların mevzuata uygun olduğunu belirtti. Dekanlık görevine vekaleten atanan rektör yardımcılarına ek ücret ödenmediği ifade edilen açıklamada Şimşek'in son olarak görevlendirildiği Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığı'ndaki mimarlık bölümünün de 'zaten aktif olmadığı' belirtildi. 

'ATAMALAR YÖK'ÜN ONAYIYLA YAPILIYOR'

Atamaların Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) onayına sunularak yapıldığı belirtilen açıklamada, "İstifa nedeniyle boşalan fakültelerimizde ise akademik ve idari süreçlerin aksamaması için bu fakültelerdeki mevcut profesör kadrosundaki çalışma arkadaşlarımız arasından vekaleten atamalar yapılmış olduğu gibi, bazılarında da nihai atama yapılıncaya kadar mevzuat uyarınca YÖK onayına sunularak, rektör veya rektör yardımcılarının uhdesinde dekanlık görevi vekaleten yürütülmektedir. Kamuoyunu meşgul eden ve üniversitemizde yürütülen süreçlere dair bilgi kirliliğine yol açmış olan konu, geçtiğimiz hafta fen-edebiyat fakültesi dekanlığında gerçekleşen istifa sonrası yapılan görevlendirmeyle ilgilidir" denildi.

'MİMARLIK BÖLÜMÜ PASİF KONUMDA'

"YÖK'ün onayına sunularak rektör yardımcılarımızdan birinin uhdesine geçici olarak vekaleten dekanlık görevi verilmiştir" denilirken, "Kamuoyunda bilgi kirliliğine yol açan diğer bir husus ise son üç yıldır sadece güzel sanatlar alanına öğrenci kabul ettiğimiz Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığının kuruluşundan beri vekaleten bir rektör yardımcımızın uhdesinde bulunması ile alakalıdır. Bu fakültemizde mimarlık bölümü pasif konumda olup, mimarlık alanında üniversitemizde hiçbir öğretim üyemiz bulunmamaktadır. İlgili mevzuat uyarınca aynı şekilde Sağlık Bilimleri Fakültemizin Dekanlığı diğer rektör yardımcımızın uhdesinde yürütülmektedir. Rektör yardımcıları tarafından yürütülen söz konusu vekaleten dekanlık görevleri için kendilerine herhangi bir ek ödeme yapılmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ