ÇEVREYİ RAHATSIZ EDEN ARAÇLARA CEZA YAĞDI

Okuduğunuz haber
UĞURLUDAĞ’DA KAYMAKAM BU FİDANLARI NİYE SÖKTÜRDÜ?

10 YIL CEZA ALDI

Anasayfa   /    Gündem    /    UĞURLUDAĞ’DA KAYMAKAM BU FİDANLARI NİYE SÖKTÜRDÜ?

UĞURLUDAĞ’DA KAYMAKAM BU FİDANLARI NİYE SÖKTÜRDÜ?

Çeşmeler yatırdı gelip geçenler su içsin diye. Meyveler dikti gelip geçenler yesin diye. Ama devlet büyüklerimiz böyle düşünmedi…

GÜNDEM      23 Haziran 2020 - 16:45     0

UĞURLUDAĞ’DA KAYMAKAM BU FİDANLARI NİYE SÖKTÜRDÜ?


Uğurludağ Kaymakamlığı Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in, "Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz." hadis-i şerifini unutmuş olmalı. İlçede hayırsever bir vatandaşın hayır için yaptırdığı çeşmenin etrafına diktiği ağaçlar kaymakamlık tarafından sökülüp atıldı.
İlginç olay Uğurludağ ilçesinde Kavunluk mevkiinde yaşandı. Buraya yakın bir yerde çiftliği bulunan Adem Karagül, hayır için yol kenarına bir çeşme yaptırdı. Gelip geçenler yesin diye de 50 adet meyve fidanı dikti. Çiftliğinden bu çeşmeye su getiren Karagül, fidanları sulamak içinde damlama sulama hattı ve fidanları korumak için ağaç korkuluklar yaptırdı.

KAYMAKAMLIK ‘FİDAN DİKEMEZSİN’ DEDİ
Bu olayı duyan ilçe kaymakamlığı hemen harekete geçti. Sözlü olarak hayır sahibini uyaran kaymakamlık görevlileri belediyeye ait kepçe ile yol kenarına dikilen ve ağaçlarla koruma altına alınan fidanları bir bir söktü. Bu da yetmez gibi kepçe ile fidanları ve korumak için dikilen ağaçları da yerle bir edip ezdi.

HAYIR SAHİBİ VE VATANDAŞLAR TEPKİLİ
Kaymakamlığın yaptıkları karşısında şaşıp kalan hayır sahibi Adem Karagül, yaşananları ROTA ÇORUM’a anlattı. Babası Satılmış Karagül’ün kendisinden hayır için bir çeşme yaptırmasını istemesi üzerine, Kavunluk mevkinde yayla yolu üzerine çiftliğinden su çekerek çeşme yaptırdığını kaydeden Adem Karagül, böylesine masum bir hayrı ilçe kaymakamlığının çok görmesine bir anlam veremediğini dile getirdi.

KAYMAKAM ‘SÖKECEKSİN’ DEDİ
Olaydan ilçe kaymakamının haberdar olması üzerine kendisiyle görüştüğünü anlatan Karagül, şunları söyledi; “Ben doğa sevdalısı biriyim. İlçeme yatırım yapmak için emekli olduktan sonra Uğurludağ’a yerleştim. Burada bir çiftlik kurdum. Babam benden yol kenarına bir çeşme yapmamı istedi. Yaptırdım ve kendi çiftliğimden su hattı çektim. Daha sora babam ve çevremdeki kişiler çeşme etrafına meyve ağacı dikmemi önerdiler. Bende 500 metre yol boyunca meyve ağacı dikmeyi hedefledim. İlk olarak 200 metre yol boyunca 50 adet meyve diktim. Bunlara damlama sulama sistemi ve ağaçları korumak için etrafın korkuluklar yaptım.
Ancak bin süre sonra kaymakamlıktan arayanlar bu ağaçları sökmeni istendiler. Bunun üzerine ilçe Kaymakamı Ertuğrul Aslan’la görüştüm oda sökmem gerektiğini söyledi. Bunun yanlış olduğunu anlattım ama dinletemedim.

BELEDİYE KEPÇESİ SÖKTÜ
Dün Uğurludağ Belediyesine ait kepçe bölgeye gelerek hayır için diktiğim fidanları söktü. Bir kere bu mevsimde fidan sökülmez. Eğer sökülecekse bu fidanlar başta bir bölgeye kepçe ile götürülerek dikilebilirdi. Ancak bırakın dikmeyi tüm fidanlar işe yaramasın diye söküldükten sonra kepçeyle çiğnendi. Bu bile bende ve vatandaşlarda büyük üzüntü yarattı. En çok zoruma gidende bu oldu.
Ben vatandaşlık görevimi yaptım. Hiç kimseye bir zararı olmayan ve bölgeden geçen insanların yemeleri için diktiğim meyve fidanlarını bu şekilde sökenleri Allah’a havale ediyorum”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ