ÇORUM’A SEL UYARISI

Okuduğunuz haber
KAŞ YAPACAĞIM DERKEN GÖZ ÇIKARMIŞLAR
Anasayfa   /    Gündem    /    KAŞ YAPACAĞIM DERKEN GÖZ ÇIKARMIŞLAR

KAŞ YAPACAĞIM DERKEN GÖZ ÇIKARMIŞLAR

Çorum’da 26 yaşındaki evli ve bir çocuk annesi Esra Aktepe’nin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin yeniden hazırlanan bilirkişi raporunda iş makinesi operatörü “asli kusurlu” bulundu.

GÜNDEM      11 Haziran 2020 - 14:38     0

KAŞ YAPACAĞIM DERKEN GÖZ ÇIKARMIŞLAR

 

 

 

Çorum’da belediyeye ait iş makinesinin altında kalarak hayatını kaybeden 26 yaşındaki evli ve 1 çocuk annesi Esra Aktepe, kaza sonrası hazırlanan bilirkişi raporunda “asli kusurlu” olarak gösterilmiş, operatörde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Kazada hayatını kaybeden genç kadının ailesinin itirazı üzerine savcılık yeniden bilirkişi raporu hazırlattı. İş sağlığı ve güvenliği uzmanlarından oluşan ikinci bilirkişi heyeti ise kazanın oluşumunda birinci derecede asli kusurun Çorum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde görevli iş makinesi operatörü Adem Ç’ye ait olduğunu belirledi. Ayrıca, Çorum Belediyesi saha sorumlusu Oktay Ç’de raporda tali kusurlu olarak gösterildi.

TEKRAR KEŞİF YAPILDI

 

Savcılık, iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarının katıldığı kapsamlı bir bilirkişi raporu hazırlattı. İş makinesi operatörüne olay yerinde yeniden keşif yaptırıldı. Bilirkişi heyetinde yer alan uzmanlar karayollarından görüş istedi. 12 sayfalık yeni bir rapor hazırlayan uzmanlar, ilk bilirkişi raporunun aksine kazanın oluşumunda birinci derecede asli kusurun iş makinesi operatöründe olduğunu tespit etti.

SAHA SORUMLUSU DA  KUSURLU 

Ayrıca, ilk raporda hiçbir suç isnat edilmeyen Çorum Belediyesi saha sorumlusu da ikinci kez hazırlanan bilirkişi raporunda yeterli düzeyde güvenlik tedbiri uygulamadığı gerekçesiyle tali kusurlu bulundu.

Bu arada, kaza sonrası bazı görgü tanıkları dinlenmiş, ilk bilirkişi raporu bu tanıkların beyanları üzerine hazırlanmıştı. Üzücü kazanın ardından yeni görgü tanıkları ortaya çıktı. Savcılık, yeni görgü tanıklarının dinlenmesi üzerine ikinci kez bilirkişi raporu hazırlanmasını istedi.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ