HİTÜ’DEN AKADEMİSYENE “PEYGAMBER” SORUŞTURMASI

Okuduğunuz haber
HİTİT ÜNİVERSİTESİ İSMAİLAĞA CEMAATİNE Mİ TESLİM?

ÇORUM RECEP GÜR’DEN NASIL KURTULUR?

Anasayfa   /    Gündem    /    HİTİT ÜNİVERSİTESİ İSMAİLAĞA CEMAATİNE Mİ TESLİM?

HİTİT ÜNİVERSİTESİ İSMAİLAĞA CEMAATİNE Mİ TESLİM?

Sosyal medya mecralarında yapılan paylaşımlar sonrası tehdit edilen Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Azimli, Çorum’u terk ettiğini açıkladı.

GÜNDEM      13 Subat 2022 - 11:59     0

HİTİT ÜNİVERSİTESİ İSMAİLAĞA CEMAATİNE Mİ TESLİM?

 

Sosyal medya mecralarında yapılan paylaşımlar sonrası tehdit edilen Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Azimli, Çorum’u terk ettiğini açıkladı.

Konuyla ilgili Rota Çorum’a konuşan Mehmet Azimli, tehdit edildiğini üniversiteyi yaşı küçük bir çocuğun basarak kendisine hesap soracağını aktarmış, Azimli,  Üniversitede İsmailağa Cemaati (Mahmet Hoca) müritlerinin etkili olduğunu ifade etmişti.

“TEHLİKELİ İNSANLAR”

Prof. Dr. Mehmet Azimli, Rota Çorum’a yaptığı açıklamada  şu ifadeleri kullanmıştı.

Fakülteye gelen bir kişinin güvenliğe gelip tehditler savurmasına rağmen güvenlik hiçbir işlem yapmadı. Fakülteye gelip tehditler savuran kişi çocuk yaşlardaymış. Özellikle küçük yaşta bir kişinin bu işi yapmaya kalkmasını, az ceza alır düşüncesi ile oraya gönderilmiş olduğunu düşünüyorum. Fakülte güvenliğinin emniyete haber vermemesi ise ayrıca düşündürücü.

 Hakkımda soruşturma açıldıktan sonra ölüm tehditleri başladı. Üniversiteyi telefon yağmuruna tutup benim hakkımda çok ağır küfürler ettiler. Bir de fakültede Mahmud Efendi Cemaati çok yaygın. Tehlikeli insanlar. Bu yüzden üniversiteden bir süre uzak durmayı istedim.”

İSMAİLAĞA CEMAATİ NEDİR? İSMAİLAĞA CEMAATİ NEREDE?

İsmailağa cemaatinin lideri olan Mahmut Ustaosmanoğlunun bu cemaati, İstanbul ilindeki Fatih/ çarşamba ilçesinde Nakşibendiliğin Halidî koluna bağlı yer almaktadır. Mahmut Efendi Hazretleri denmesinin sebebi cemaat üyelerinin kendisine o şekilde hitap edip anma şeklinden dolayıdır. Sünni Müslümanların ilim ve kardeşlik cemiyeti olarak tanımladığı cemaatte kadınlar ve erkekler İslama uygun ölçülerde kılık kıyafette olmaya dikkat ederler.

İSMAİLAĞA CEMAATİ HOCALARI KİMLER?

(Cübbeli Ahmet Hoca) Ahmet Mahmut Ünlü, Merhum Abdülmetin Balkanlıoğlu, Mustafa Özşimşekler, Hüsamettin Vanlıoğlu, Mehmet Talu, Mahmud Eren, Muhammed Yelkenci, Abdullah Hiçdönmez, Fatih Kalender, İsmail Hünerlice.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ