Çenesiz, soruları yanıtlayacak

Okuduğunuz haber
“CEZASIZLIK KÜLTÜRÜ KADIN CİNAYETLERİNİ ARTIRIYOR”

Çorum'da cami sayısı 1.330'a ulaştı

Anasayfa   /    Gündem    /    “Cezasızlık kültürü kadın cinayetlerini artırıyor”

“Cezasızlık kültürü kadın cinayetlerini artırıyor”

-CHP Ankara Milletvekili, Parti Meclisi Üyesi ve TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Sözcüsü Gamze Taşcıer, katiller bir kişiden oluşmadığını, bu davalara sahip çıkmayan, cinayetlere göz yuman, İstanbul Sözleşmesini rafa kaldıran zihniyet bu cinayetlerin sorumlusu olduğunu ifade  etti.

GÜNDEM      07 Haziran 2021 - 19:13     0

“Cezasızlık kültürü kadın cinayetlerini artırıyor”

 

CHP Ankara Milletvekili, Parti Meclisi Üyesi ve TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Sözcüsü Gamze Taşcıer, 3 Ocak 2021 tarihinde ayrılmak istediği imam nikahlı eşi tarafından boğularak öldürülen 3 çocuk annesi 29 yaşındaki Aslıhan Dal’ın katil zanlısının yargılandığı ilk duruşmaya katılmak üzere Çorum’a geldi.

Gamze Taşcıer, Çorum Adliyesi’nde yapılan duruşmayı izleyerek, Aslıhan Dal’ın ailesine ve kadın örgütlerinin mücadelesine destek verdi.

Duruşma öncesi Adliye Sarayı önünde bir açıklama yapan Taşcıer, Türkiye’nin kadın cinayetlerinin sık sık yaşandığı bir ülke haline geldiğini anlatarak, katillere verilen cezalarda indirim yapılmasının, cezasızlığın, “3-5 yıl yatar çıkarım” düşüncesinin cinayetleri artırdığını söyledi.

“CEZASIZLIK KÜLTÜRÜ KATİLLERİ CESARETLENDİRİYOR”

Kendisinin ülke genelinde tüm kadın cinayetleri ile ilgili duruşmaları takip etmeye çalıştığını belirten Taşcıer, “Katiller cezasızlık kültüründen cesaret alıp, çeşitli bahanelerle kadınlarımızı katlediyor. Çorum’daki Aslıhan Dal cinayeti ilk değil, biliyoruz ki son da olmayacak. CHP olarak, kadın örgütleri olarak, sivil toplum kuruluşları olarak katillerin en ağır şekilde cezalandırılması için mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu sürecin sonuna kadar takipçisiyiz” dedi.

 

Aslıhan Dal’ın katilinin bir kişi olmadığına, katiller bir kişiden oluşmuyor. Bu davalara sahip çıkmayan, cinayetlere göz yuman, İstanbul Sözleşmesini rafa kaldıran zihniyet bu cinayetlerin sorumlusu olduğunu öne sürerek,  Duruşmada sadece katilin değil, bu zihniyetin de yargılanacağı bir Türkiye hayalimiz var. Kadın cinayetlerinin durdurulması ve katillerin en ağır şekilde cezalandırılması için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.

Bu ülkede tek bir kadının dahi başı yere eğilmemeli, mücadelemiz bunun için” diye konuştu.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ